Voedselbank Krimpenerwaard gaat in beroep tegen royering

Posted on Posted in Uncategorized

Voedselbank Krimpenerwaard gaat in beroep tegen royering

De Voedselbank Krimpenerwaard heeft vandaag het bericht ontvangen dat het lidmaatschap bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken per direct is opgezegd in verband met klachten en mogelijke fraude.

Voor ons is dit een zeer teleurstellend en onverwacht bericht, omdat wij als Voedselbank Krimpenerwaard de afgelopen periode veel tijd en energie hebben gestoken in het transparant maken van onze organisatie.

Tegelijkertijd zijn wij sinds dit najaar bezig geweest met het verhuizen van ons onderkomen wat er voor heeft gezorgd dat wij onze aandacht de afgelopen tijd hebben besteed aan het voedsel- en brandveilig maken van ons nieuwe pand.

Wij moeten nu helaas constateren dat onze inspanningen niet voldoende zijn geacht en zullen daarom binnen zeer korte termijn in beroep gaan tegen deze beslissing.

Wij nemen bij deze dan ook de duidelijke stelling in dat er bij de Voedselbank Krimpenerwaard nooit sprake is geweest van fraude en wij daarom niets te verbergen hebben. Daarom zullen wij binnen 14 dagen een algemene bijeenkomst inplannen waar wij al onze sponsoren, donateurs en andere geïnteresseerden voor uitnodigen. Hierin zullen wij onze financiën voorleggen en specificeren. Ook zullen wij deze stukken delen met het openbaar ministerie en zullen wij meewerken aan ieder onderzoek.

Verder zal de Voedselbank Krimpenerwaard op vrijdag doorgaan met de uitgifte van voedselpakketen. Onze cliënten zijn welkom om hun voedselpakket bij ons op te halen en hoeven hiervoor niet uit te wijken naar een andere locatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *