Inbraak bij Voedselbank Krimpenerwaard

Posted on Posted in Uncategorized
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Voedselpakketten vernield bij Voedselbank Krimpenerwaard

KRIMPENERWAARD • Enkele tientallen voedselpakketten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag onbruikbaar gemaakt bij Voedselbank Krimpenerwaard.

“We kunnen er niets meer mee. Dit is een ramp voor onze cliënten”, zegt een bestuurslid.

De dader of daders kwamen binnen door de achterdeur van het pand aan de Industrieweg 8 in Schoonhoven met grof geweld te forceren . “Ze zijn flink tekeer gegaan. Alle pakketten zijn op de grond gesmeten en de inhoud is vernield. Ook zijn voorraadpallets omgegooid. De ravage is enorm. Er is niets gestolen; het ging ze echt om het onbruikbaar maken van de pakketten.”

Voedselbank Krimpenerwaard gaat aangifte doen bij de politie. “De politie is al een kijkje komen nemen, maar de betreffende agenten moesten weg vanwege een spoedmelding.”

Wie er achter deze daad zitten, is voor het bestuurslid een raadsel. “Zoiets doe je toch niet. Als je ons al wil aanpakken, dan doe je dat niet over de rug van onze cliënten.”

Het incident komt in de week dat Voedselbank Krimpenerwaard bekendmaakte via de civiele rechter het royement van Voedselbank Nederland aan te vechten. “Misschien heeft dat er iets mee te maken. We hebben eerder met bedreigingen te maken gehad en er is ook al eerder geprobeerd in te breken. Dit slaat echter alles. We moeten nu in ieder geval deze week nee verkopen tegen onze cliënten en misschien volgende week ook wel. Want de regels met betrekking tot voedselveiligheid zijn streng. Dit heeft een enorme impact.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *